Breath, Ice and Mindset

Elke eerste zaterag!

Wim Hof method workshop

De Wim Hof-methode speelt een centrale rol in deze retraite. We zullen meerdere ijsbaden nemen en mediteren onder een ijskoude waterval.

Mindset

Een krachtige mindset is een belangrijke eigenschap van een succesvol persoon. Om jouw doelen te bereiken is een sterke mindset cruciaal. Tijdens de activiteiten word je uitgedaagd om jouw geest te versterken. Deze reis biedt een kans om gebieden voor persoonlijke groei te identificeren. Door deze unieke ervaring benader je het leven met nieuwe, krachtige energie.

Koudetraining

De uitdaging van koude blootstelling tijdens ijsbaden en waterval meditatie ligt in het vinden van rust in het ongemakkelijke. De eerste fase is de mentale voorbereiding en toewijding die je maakt. In de tweede fase ga je het koude water in en ervaart je lichaam een schok, die wordt gereguleerd door diepe ademhaling en focus. Na 30 seconden tot een minuut maakt de schok plaats voor kalmte en ontspanning. Veel mensen ervaren euforie als gevolg van de afgifte van gelukshormonen. De laatste fase is het mindful opwarmen van het lichaam door middel van begeleide, zachte bewegingen.

Ademwerk

Tijdens een ademhalingssessie breng je je lichaam in een parasympathische toestand, de toestand waarin het taakgerichte deel van de hersenen op de achtergrond komt te staan en er meer ruimte is voor het emotionele deel. De verbinding met je lichaam en ademhaling verdiept, je concentratie versterkt en je geest kalmeert. Dit opent de mogelijkheid om nieuwe inzichten te verwerven en diepe rust te ervaren.

Heal yourself

adem & koude training

Leer tijdens de workshop hoe adem en koude training jou gezondheid kunnen ondersteunen. Hier een kleine lijst van de voordelen. Meer info

Het ademcentrum in Leiden

Practische info